ساختمان پرنیان

این بلاگ صرفاً جهت اطلاع رسانی به اهالی ساختمان پرنیان ایجاد شده است.

ساختمان پرنیان

این بلاگ صرفاً جهت اطلاع رسانی به اهالی ساختمان پرنیان ایجاد شده است.

نشت لوله آب در آپارتمان!

جمعه, ۹ آذر ۱۳۹۷، ۱۰:۰۲ ب.ظ

صفر تا صد خسارت نشت لوله آب در آپارتمان!

آپارتمان‌نشینی مشکلات خاص خودش را دارد. ممکن است روزی از خواب بیدار شوید و ببینید که سقف خانه‌تان نم زده، یا سقف دستشویی چکه می‌کند. اگر در آپارتمان نبودید شاید چنین مشکلی اصلا به وجود نمی‌آمد؛ یا به محض اینکه متوجه عیب شدید آن را برطرف می‌کردید. اما در آپارتمان همه‌ چیز به شما بستگی ندارد و نشت لوله آب ساختمان می تواند باعث بروز چنین مشکلاتی شود.

گاهی اوقات همسایه شما باید لوله‌هایش را تعمیر کند، اما چون این کار برایش منفعتی ندارد آن را پشت گوش می‌اندازد. تا اینکه یک رطوبت ساده به فاجعه‌ای ختم می‌شود که زندگی‌تان را مختل می‌کند. در این شرایط چه کسی مسئول خسارت نشت لوله آب است؟ چه کسی باید هزینه‌ تعمیر و مرمت را بپردازد؟ با ما همراه باشید تا این موضوع را یک بار برای همیشه برایتان حل کنیم.

 

نشت لوله آب آپارتمان

 

گام اول: لوله مشترک یا اختصاصی؟

برای اینکه ببینید خسارت نشت لوله آب بر عهده چه کسی است اولین گام آن است که بفهمید نشتی آب از یک لوله‌ مشترک است یا لوله‌ای اختصاصی. اگر لوله‌ اختصاصی واحدی نشت کند و به واحد شما خسارت بزند، جبران تمام خسارات مربوط به تعمیر لوله و مرمت خانه بر عهده‌ واحدی است که لوله اختصاصی به آن تعلق دارد. اما اگر لوله مشترک بود باید به گام بعدی بروید.

 

 

گام دوم: عمدی یا غیر عمدی؟

اگر نشت به خاطر لوله‌ای اختصاصی نبود باید ببینید که نشت عمدی بوده یا غیر عمد. یعنی مثلا آب به خاطر پوسیدگی طبیعی لوله‌ها نشت کرده و خانه‌ شما رطوبت زده یا که به خاطر سهل‌انگاری همسایه‌تان (مثلا باز ماندن شیر آب) خرابی به بار آمده است.

هر چند که لوله‌های آب و فاضلاب جزء مشترکات ساختمان محسوب می‌شود، اما اگر نشتی لوله عمدی (طبق تعریف بالا) باشد هزینه خسارت نشت لوله آب و مرمت و بازسازی خانه شما یا سایر خانه‌های آسیب‌دیده بر عهده‌ واحد خطاکار است.

اگر نشتی لوله غیر عمدی باشد تمامی ساکنین ساختمان باید به صورت مشترک هزینه‌های تعمیر لوله و جبران خسارت را بپردازند. اگر ساختمان مدیر دارد مدیر ساختمان باید این هزینه را از صندوق ساختمان و حق شارژهایی که از ساکنین دریافت می‌کند بپردازد.

در این میان توجه شود اگر تشخیص داده شد که نشت لوله غیر عمدی است همه‌ ساکنین باید در پرداخت خسارت مشارکت کنند و واحدی که آسیب دیده از این موضوع مستثنی نیست. مثلا اگر خسارت 200 هزار تومان برآورد شده و ساختمان 5 واحد دارد هر واحد (از جمله واحد آسیب‌دیده) باید 40 هزار تومان پرداخت کنند.

 

نشت لوله آب آپارتمان

 

اگر نشتی مربوط به لوله‌های مشترک ساختمان باشد و در خرابی آن عمدی صورت نگرفته باشد، هزینه تعمیرات بر عهده تمامی ساکنین ساختمان است.

 

اگر همسایگان زیر بار نرفتند؟

در بسیاری از موارد ممکن است مدیر ساختمان یا دیگر همسایگان زیر بار پرداخت خسارت نروند و از شما بخواهند که تمام خسارت را از همسایه‌ طبقه بالایتان بگیرید. از طرفی همسایه‌تان نیز ادعا کند که طبق قانون الزامی به پرداخت تمام خسارت ندارد. چاره چیست؟

از آنجا که این مورد در قانون تملک آپارتمان‌ها آورده شده شما می‌توانید دادخواستی تسلیم شورای حل اختلاف کنید و اگر ادعای شما در این زمینه پذیرفته شود دادگاه همسایه‌ها را ملزم به مشارکت در هزینه خسارت نشت لوله آب می‌کند. البته در بسیاری از اوقات افراد حوصله دردسر رفت و آمد به دادگاه را ندارند و پیگیر حقشان نمی‌شود.

 

نشت لوله آب آپارتمان

 

خسارت با مستأجر است یا موجر؟

اگر شما مالک خانه هستید تمام شرایط ممکن را در بالا برایتان توضیح دادیم. اما اگر مستأجر باشید چه؟ شما باید خسارت نشت لوله را پرداخت کنید یا صاحب‌خانه؟

قانون می‌گوید که جبران هر نوع خرابی که مستأجر مسبب آن باشد بر عهده‌ خودش است. پس اگر به واسطه سهل‌انگاری شما لوله دچار مشکل شده و سقف همسایه پایینی نم زده، پرداخت خسارت تمام و کمال بر عهده شماست.

اما در موارد دیگر قانون موجر و مستأجر می‌گوید «در صورتی که در ملک اجاره داده شده عیبی به وجود آید قانون مدنی پرداخت هزینه‌های تعمیرات را به دو قسمت تقسیم کرده که شامل تعمیرات جزئی یا فرعی و تعمیرات کلی یا اساسی است. هزینه تعمیرات جزئی یا فرعی بر عهده مستأجر و هزینه تعمیرات کلی و اساسی بر عهده موجر است.

 

تشخیص هزینه‌های جزئی یا فرعی از هزینه‌های کلی و اساسی تابع عرف است؛ مثلا هزینه‌های مرتبط با سرویس سالیانه شوفاژ و تعمیرات جزئی آن بر عهده مستأجر و هزینه‌های مرتبط با مشکلات جدی در موتورخانه بر عهده مالک است»

بر اساس این تعریف اگر نشت آب به خاطر ترکیدگی لوله باشد هزینه‌ آن بر عهده صاحب‌خانه است. اما اگر مستأجر هستید حتما پیش از پرداخت هزینه از طرف صاحب‌خانه از او اجازه بگیرید.

چون اگر بدون اطلاع او هزینه را پرداخت کنید و بعدا از او درخواست کنید که پولتان را بدهد می‌تواند ادعا کند که شما این تعمیر را بدون اطلاع او انجام داده‌اید و از پرداخت هزینه سر باز بزند. در این شرایط قانون هم از مالک طرفداری می‌کند.

 

نشت لوله آب آپارتمان

 

اگر خسارت وارد شده به لوله‌های ساختمان توسط مستاجر صورت گرفته باشد، خود مستاجر ملزم به پرداخت هزینه تعمیرات است.

 

جمع‌‎بندی

  • لوله‌های آب و فاضلاب جزء مشترکات ساختمان است و خسارت خرابی آن‌ها بر عهده تمامی اعضای ساختمان است.
  • اگر خرابی لوله عمدی یا به خاطر سهل‌انگاری یک فرد باشد، فقط آن فرد باید هزینه تعمیرات را پرداخت کند.
  • پرداخت خسارت ناشی از لوله‌های اختصاصی یک واحد تنها بر عهده همان واحد است.
  • هزینه‌های ترکیدگی لوله بر عهده صاحب‌خانه است، نه مستأجر.
موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۷/۰۹/۰۹
مدیریت ساختمان پرنیان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی